Zorginstellingen

 

Ontdek de kracht van kleding binnen jouw zorginstelling.

 

De juiste kleding draagt bij aan het behouden van je eigen regie, gelijkwaardigheid, eigenheid, aandacht en er mogen zijn. Dankzij bewustwording en kleine aanpassingen bereiken we bijzondere resultaten. Cliënten voelen zich fijner.

 

Kleding is daarbij een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan en blijven. Door het creëren van meer bewustwording kunnen medewerkers de kracht van kleding toepassen bij hun cliënten én daarbij ook familie betrekken.

 

De kracht van kleding heeft een positieve invloed op zowel de professional, de cliënt als de familie. Het is een mooi onderwerp om te verbinden. Mensen blijven betrokken bij elkaar.

 

Ik ga graag met jou in gesprek om te zien hoe mijn visie kan aansluiten op jouw organisatie en hoe dit zorgt voor een positieve verandering. Denk hierbij aan workshops, trainingen en inspiratiegesprekken voor medewerkers, familie én cliënten. Ook denk ik graag mee met specifieke cliënt-hulpvragen.

 

Benieuwd? Bel of mail me. 

"Hoe fijn is het om kleding te dragen waarin jij je prettig voelt, veilig en geborgen, omdat het omschrijft wie jij bent, zonder woorden. Daar zit je dan te stralen, stralend in je pak, zo lekker warm en zacht. Hoe fijn is het dat de ander dit begrijpt, dat de ander dit hardop voor jou uitspreekt, hetgeen wat jij uitstraalt zonder woorden, waardoor jij kan zijn wie jij bent. En die ander maar naar jou hoeft te kijken en hierdoor jou een stukje beter leert kennen als persoon."

 

Dit is wat Mayke en ik voor Anita hebben geprobeerd te doen. Waarin ik sprak voor Anita en Mayke hier de kleding op uit heeft gezocht. En of dat Anita zit te stralen, te stralen in haar pak. Want wanneer ik haar zie in haar nieuwe fijne warme trui, een trui waarin zij haarzelf kan verstoppen, lekker warm en geborgen, kijkt Anita op naar mij met vrolijke ogen en ik zeg: "Anita wat ben je mooi! wat heb jij een mooie trui aan!" waarop Anita begint te juichen voor minuten lang, met haar armen omhoog en zegt "jaaaaaaa, mooi hè!" Dan weet je dat je juist zit, dan weet je dat doordat zij de kleding draagt die bij haar past meedraagt aan het lekker in haar vel zitten.

 

CORA RIJSKAMP, PERSOONLIJK BEGELEIDSTER VAN ANITA