PERSOONLIJK KLEDINGPLAN -

 

"Mijn kledingkast hing vol. En toch droeg ik altijd weer hetzelfde. Makkelijke outfits, zonder na te denken en vaak in het zwart. Zonde, want ik heb hele mooie items, maar wist die niet te combineren.

Mayke ging met me meekijken.

Na een uitgebreide intake, waarin ze mij en mijn stijl, maar ook mijn valkuilen leerde kennen, gingen we aan de slag met mijn kledingkast.

Ik stond perplex van de combinaties die zij wist te maken. Items die ik al jaren in mijn kast had hangen, nooit droeg maar ook niet weg wilde doen, werden met elkaar gecombineerd. Dat had ik nooit alleen voor elkaar gekregen.

Na de sessie werd ik blij verrast met een uitgebreide uitwerking van de resultaten en een moodboard op Pinterest met foto;s die Mayke maakte van de prachtige combinaties.

Ik heb weer volop inspiratie om er leuk uit te zien, en krijg dat ook terug van mijn omgeving.

Kortom: een persoonlijk kledingplan is een absolute aanrader!"

 

- Anne-Marie -

 

- DE KRACHT VAN KLEDING BIJ EEN VERSTANDELIJK BEPERKTE VROUW -

 

"Een mooi voorbeeld vind ik een mevrouw die met grote regelmaat kleding stuk maakt. We hebben nu rekening gehouden met comfortabel zittende kleding, zachte stofjes, geen ritsjes, knoopjes of printjes. Deze mevrouw heeft harstikke mooie kleding nu, die ze al lange tijd niet stuk gemaakt heeft."

 

- Liesbeth , persoonlijk begeleidster zorginstelling -

 

 

DE KRACHT VAN KLEDING BIJ EEN VERSTANDELIJK BEPERKTE VROUW - 

 

"Hoe fijn is het om kleding te dragen waarin jij je prettig voelt, veilig en geborgen, omdat het omschrijft wie jij bent, zonder woorden. Daar zit je dan te stralen, stralend in je pak. Zo lekker warm en zacht.

Hoe fijn is het dat de ander dit begrijpt, dat de ander dit hardop voor jou uitspreekt, hetgeen wat jij uitstraalt zonder woorden, waardoor jij kan zijn wie jij bent. En die ander maar naar jou hoeft te kijken en hierdoor jou een stukje beter leert kennen als persoon.

 

Dit is wat Mayke en ik voor Anita hebben geprobeerd te doen. Waarin ik sprak voor Anita en Mayke hier de kleding op uit heeft gezocht. En of dat Anita zit te stralen, te stralen in haar pak, want wanneer ik haar zie in haar nieuwe fijne warme trui, een trui waarin zij haarzelf kan verstoppen, lekker warm en geborgen, kijkt Anita op naar mij met vrolijke ogen en ik zeg 'Anita wat ben je mooi! Wat heb jij een mooie trui aan!' Waarop Anita begint te juichen minuten lang, met haar armen omhoog en zegt 'jaaaaa, mooi hè!!!'. Dan weet je dat je juist zit, dan weet je dat doordat zij de kleding draagt die bij haar past meedraagt aan het lekker in haar vel zitten."

 

- Cora, persoonlijk begeleidster zorginstelling -

 

 

- PERSOONLIJK KLEDINGPLAN -

 

"Nooit meer een miskoop doen. Dat was mijn hulpvraag aan Mayke. Te veel miskopen leidde er bij mij toe dat ik eigenlijk niet nieuws meer aanschafte en helemaal niet lekker in mijn kleding-vel zat. Mayke heeft me hier onwijs goed mee geholpen. Haar grootste talent is volgens mij haar inlevingsvermogen. Zij kan echt in jouw schoenen gaan staan en voelen hoe jij je in jouw kleding voelt. of zou willen voelen. Dan opent ze haar 'koffer' aan kennis van merken, materialen, kleuren, pasvormen en kwaliteit van kleding. Mij veroverde ze door een prachtig Pinterest bord te maken met kledingstukken die heel treffend neerzette hoe ik me zou willen kleden. Het beste advies wat ik gekregen heb: koop alleen kleding waar je echt verliefd op bent. Ook al gaat het4 om een basic hemdje. Pas het, voel het , kijk in daglicht. Geef het aandacht, je zult merken dat je daadwerkelijk lekkerder in je vel zult gaan zitten. Ik voel het nog iedere dag."

 

- Emmy -


- DE KRACHT VAN KLEDING BIJ EEN VISUEEL BEPERKT MEISJE -

 

"Als ouders van een dochter van 18 waren wij naarstig op zoek naar iemand die onze dochter maar ook ons zou kunnen helpen in het zoeken naar de juiste kleding. Het gevoel van altijd alles met je ouders samen te doen en tips en advies krijgen zorgt voor de nodige spanning tussen ouders en dochter.

 

Zelf regie is zo belangrijk, maar hoe ontdek je met de nodige beperkingen wat jouw stijl is en hoe jij in je kracht komt te staan door kleding. Voor je werk, sollicitatie, stage, feestje of gewoon lekker lui op de bank. Onze dochter trekt gerust de outfit 'lui op de bank' aan naar haar werk. Of gaat in vieze werkkleding naar en feestje. En hoe buig je dat nou om? 

 

Op LinkedIn kwam ik een bericht tegen van Dress Case. Dress Case vertelde over de kracht van kleding. Dit was nou precies waar ik naar op zoek was. Ik las alleen dat Dress Case vooral voor zorginstellingen aan de slag was. Dus stoute schoenen aan en ik ben gaan bellen. Na een superleuk telefoongesprek, waar we allebei verrast door waren, ben ik met onze dochter in gesprek gegaan. Zij zei me er nog niet klaar voor te zijn. In haar woorden: 'nee en stom'. Jammer dacht ik, maar  niet pushen was de beste keuze.

 

Na 5 maanden en de nodige strubbelingen rondom kleding heb ik mijn dochter nog eens gevraagd of ze echt niet een met iemand anders naar kleding wilde kijken. 'Oké dan' was het antwoord. 

 

Een afspraak voor de intake was zo gemaakt. Spannend hoe het zou gaan. Na een intakelijst die ik en mijn dochter samen hebben ingevuld, heb ik het 1ste gesprek gehad. Wie is onze dochter, wat is belangrijk, wie zijn wij en wat zou ik fijn vinden als moeder. Alle aspecten kwamen aan bod. Het 2de gesprek was met onze dochter. Een tikje nerveus reden wij richting Dress Case. Maar wat een genot om te zien hoe Mayke en onze dochter een klik kregen en hoe mooi te zien dat onze dochter steeds meer open ging met het vertellen wat ze fijn en mooi vindt.

 

Het idee was een moodboard te maken. Met tassen vol tijdschriften gingen we naar huis. Ik had er mijn bedenkingen bij of onze dochter dit wel zou gaan doen. Na een paar dagen kwam onze dochter met een gemaakt moodboard naar beneden. Zwaar verrast door haar keuzes gingen we terug naar Mayke. Alle details op het moodboard zijn besproken. Op basis van het moodboard zouden we gaan kijken naar echte kleding, passend bij de stijl die onze dochter had aangegeven.

 

Onze dochter mocht kiezen hoe zij wilde winkelen. Mayke kon samen met onze dochter gaan winkelen, Mayke kon gaan winkelen en kleding mee nemen naar ons of Mayke kon gaan winkelen en onze dochter kon bij Mayke in de Dress Case kamer gaan shoppen. Onze dochter koos voor het laatste.

 

Daar gingen we weer naar Mayke die gevulde kledingrekken had staan. Stralende ogen van onze dochter, en wat te gek om haar kledingkeuze nu op kledingrekken bij elkaar te zien. Passen, passen, passen, alles stond haar te gek. Haar stoere stijl, maar dan in een volwassen jasje. Met 2 volledig nieuwe sets gingen we naar huis. Eenmaal thuis vol trots aan iedereen de kleding laten zien. En nu vraagt zij: 'mam goed zo hè' en zie ik haar trots en leuk door het huis lopen. En wordt zij zich nu al bewuster wat wanneer aan te doen. De zomer komt er aan en echt...onze dochter kijkt inmiddels zelf op internet naar kleding voor de zomer. En laat mij dan zien wat ze leuk vindt.

 

Mayke heeft alles voor ons uitgeschreven. Winkels, welke items bij onze dochter passen en niet te vergeten welke stoffen. Dit helpt ons in de toekomst om zelf kleding te gaan kopen. Maar voor nu zetten we nog graag de hulp in voor de zomercollectie.

 

Durf hulp te vragen. Samen staan we sterk en samen kom je tot een topresultaat. 

 

Inmiddels hebben wij via het zorgkantoor akkoord gekregen om de hulp van Mayke in te zetten middels PGB. Zo trots en blij dat we dit met z'n allen voor elkaar hebben gekregen.

 

Mayke, dank je wel!!!

 

- Sacha, moeder -